Hoe werkt het?

Voor elke Join the Band Sessions aflevering wordt er een setlijst van een aantal bekende popsongs opgesteld. Die setlijst is ruim van voren te vinden op deze website onder de tab Agenda.

Ook de uitvoering die gespeeld gaat worden staat daarbij vermeld inclusief een YouTube filmpje. De ervaren huisband kan al die nummers spelen in de vermelde YouTube uitvoering. Natuurlijk worden de nummers niet exact nagespeeld maar het YouTube filmpje is wel het uitgangspunt voor wat betreft de akkoorden en de opbouw van het nummer. Er blijft altijd ruimte voor improvisatie. De meespeelmuzikanten bereiden één of een paar nummers goed voor, zodat zij de plaats van een huisbandlid kunnen overnemen of aanvullend met de huisband mee kunnen spelen.

Als meespeler kun je je individueel opgeven via de inschrijfformulieren op deze website. Van belang is, dat je laat weten aan welke aflevering(en) je mee wil doen, welk instrument je bespeelt en natuurlijk met welk(e) nummer(s) je mee wilt spelen. De volgorde van de setlijst wordt op de dag zelf een half uur voor aanvang van de sessie bekend gemaakt. We verwachten dat de meespelers vanaf dat moment aanwezig zijn. Dan hoor je wanneer je het podium op gaat en kun je alvast een beetje in de sfeer komen samen met de andere deelnemers en de huisbandleden.